Што ги прави мажите несигурни во себе?

Иако посотјано се ословуваат како посилен пол, и на мажите често знае да им опадне самодовербата. Тоа може да настане од многу причини. Издвојуваме неколку од нив.Љубовни вештини
По секој сексуален однос главата им се исполнува со прашања: „Да не ејакулирав прерано? Дали таа доживеа оргазам или само глумеше?“ Тие постојано се плашат да не не се доволно добри, или пак тоа дали се подобри од нејзиниот поранешен љубовник. Девојките сакаат да зборуваат со пријателките за сексот, па оттука стравот кај мажите во случај неговиот перформанс да бил слаб, па да стане непожелен кај другите.
Финансии
Постои тоа непишано правило низ историјата дека мажите се тие кои заработуваат и го издржуваат семејството. Затоа на многу мажи денес повисоката плата на нивната девојка или жена им претставува сериозен удар за егото, па затоа често се чувствуваат помалку вредни.

 
Големината на половиот орган
Ова е најнерационалниот страв кај мажите. Тие се фрустрираат дека поради малиот пенис може да бидат одбиени од партнерката, па дури и исмевани. Не е важна големината на алатот, туку како го користите!

Изгледот
Како жените, така и мажите обрнуваат многу внимание на својот изглед. Најмногу ги загрижува проретчена коса и ќелавост, недоволно развиени мускули или „пивскиот стомак“. Сметаат дека доколку не се ослободат од овие работи и не се доведат во подобра форма ќе бидат непривлечни за девојките, па затоа им опаѓа и самодовербата.
Одбивање
Еден од најголемите стравови кај мажите. Оние со висока самодоверба лесно го пребродуваат тоа, додека оние со ниска самодоверба сметаат дека не се толку привлечни колку што мислат, па стануваат повлечени и срамежливи не само на љубовно, туку и на други полиња во животот.
 Љубовни вештини
По секој сексуален однос главата им се исполнува со прашања: „Да не ејакулирав прерано? Дали таа дож

Пронајдете не на следниве мрежи: