Што ќе се случи со вашето тело по 6 часа доколку изедете печен лук?

Loading...

Лукот е една од најздравите намирници, кој има антибактериско, антигабично и антиоксидансно дејство. Лекува воспаленија, го засилува имунитетот и ги убива канцерогените ќелии. Затоа треба често да се конзумира, секако во нормални количини.
Еве што се случува со вашето тело доколку изедете печен лук, кој треба да внимавате како го печете, треба да биде или со маслиново или кокосово масло.
Првиот час се разградува.
По 2-4 часа ги убива канцерогените ќелии поради своето антиоксидансно дејство.
По 4-6 часа ги исфрлувате вишокот течности и ги согорува мастите.
После 6-7 часа делува антибактериски и антигабично во организмот. На тој начин спречува воспалителни процеси.
После 10 часа го чисти вашиот организам од токсини.Лекува воспаленија, го засилува имунитетот и ги убива канцерогените ќелии. Затоа треба често да се конзумира, секако во нормални количини.

loading...