Што можете да направите ако „хакнете“ фрижидер?

Loading...

Експертите за безбедност на компанијата Фроофпоинт ги открија првите масовни хакерски напади кои ги зафатија телевизорите и фрижидерите.Ова е прв случај на ботнет хакирање на домашни апарати и воедно прв сабјер напад. Ботнет е серија компјутери која наизглед ја составуваат обични компјутери што функционираат во домовите на луѓето и на работа, но се наоѓаат под тајна хакерска контрола.
За хакерите овие уреди представуваат премногу лесна мета. Во овој случај, хакерите провалиле во повеќе од 100.000 секојдневни гаџети, како што се рутери, центри за мулти медија, телевизори, па дури и еден фрижидер.
Повеќе на: gsm.mkОва е прв случај на ботнет хакирање на домашни апарати и воедно прв сабјер напад. Ботнет е серија компјутери која наизглед ја составуваат обични ко

loading...
Loading...