Што подготвува Apple за оваа година?

Loading...

Откако Apple официјално влезе на кинескиот пазар, првиот човек на компанијата, Тим Кук без да навлегува во детали најави дека подготвуваат интересни новини и сјајни нови проекти.Бидејќи во духот на политиката на Apple не откри никакви детали, тоа остави простор за шпекулации и претпоставки што би можела компанијата да претстави оваа година. Повеќето производители на смартфони веќе подолго време претставуваат екрани чија дијагонала е поголема од четири инчи, додека Apple, дури во 2012 година ја зголеми дијагоналата од 3,5 на скромни 4 инчи.
Љубителите на Apple и аналитичарите веќе подолго време сакаат да видат iPhone кој со големината на екранот ќе им конкурира на моделите како Samsung Galaxy, Sony Xperia и Google Nexus.
Сепак изгледа дека конечно во Apple прифатија дека големината е важна и според последните гласини, оваа година планираат да претстават дури два iPhone модели, како и iPad Pro кој ќе има екран од околу 12 инчи.
Повеќе на: gsm.mkБидејќи во духот на политиката на Apple не откри никакви детали, тоа остави простор за шпекулации и претпоставки што би можела компанијата да претс

loading...
Loading...