Што сакаат мажите после секс?

Loading...

Во американските филмови и серии после сексот секогаш следи гледање во очи и остроумни разговори доцна во ноќта. Во вистинскиот живот, жените радо би ги воделе таквите разговори, но тоа често завршува сосема поинаку. На повеќето мажи неописиво им оди на нерви мазењето и размислувањето после “акцијата.”
Две работи кои најпрво им доаѓаат на ум се да се свртат на другата страна и да заспијат или да гледаат телевизија. Третата опција е да одат кон фрижидерот. А постојат и научни докази зошто е тоа така.
Поточно, на мажите дел од мозокот кој го користат за размислување едноставно им се “исклучува” по сексот. Тогаш се вклучуваат и други компоненти, кои им “командуваат” да се деактивираат од сексуалната желба и другите активности кои бараат било каков напор. Целиот процес го потпомогнуваат окситоцинот и серотонинот, чија капка предизвикува побрзо заспивање.
Значи, наши драги, не ги обвинувајте премногу за индиферентноста по достигнувањето на врвот. Така одлучила природата.Во американските филмови и серии после сексот секогаш следи гледање во очи и остроумни разговори доцна во ноќта. Во ви

loading...