Што сакаат мажите-прочитајте од нивниот поглед!

Начинот на кој го набљудува вашето тело открива што сака тој во сексот…„Движењата со очите се спонтани и тешко е да се контролираат“, вели еден од членовите на истражувачкиот тим во Велика Британија. 
И претходните истражувања утврдиле дека мажите  преку очите откриваат се кога се во прашање нивните сексуални желби. Пречникот на зеницата додека гледаат секси фотографии може да им ја покаже сексуалната ориентација. 
Покрај тоа хетеросексуалците подолго гледаат слики на жени отколку во мажи. Додека хететросексуалните жени гледаат и во мажи и во жени исто. 

 
Во истражувањето учествувале 30 мажи, на возраст од 18 до 25 години и друга група која е сочинета од припадници на понежниот пол, од кои сите биле хетеросексуалци. 

Кога млад маж гледа слика на жена која  е од прилика на негови години погледот му се спушта кон градите, струкот и колковите. Toa се деловите на кои мажите им придаавта најмногу внимание. Затоа што градите му зборуваат за сексуалната зрелост на жената а струкот и колковите упатуваат на тоа колку жената е плодна. 
„Движењата со очите се спонтани и тешко е да се контролираат“, вели еден од членовите на истражувачкиот тим во Велика Британија. 

Пронајдете не на следниве мрежи: