Што се крие позади скандалот со Мис Хрватска?

Loading...

Мис Хрватска, Лана Гржетиќ и дирекцијата за изборот за Мис, после текстовите во медиумите во кои е таа актуелна, го изразила јавно своето незадоволство и ги демантирала поранешните изјави, за кои тврди како биле целосно испревртени. Од напишаното во некои медиуми, мисицата изјавила како во последен момент и од сопствен ангажман успеала да си обезбеди гардероба за светскиот избор во Индонезија, а наводно ја прашале дали потекнува од сиромашна земја.
Дирекцијата избор за Мис Хрватска за Мис на Светот, на чело со директорката Маја Куљиш и актуелната мисица Лана Грзетиќ, сложно ги демантираат напишаните изјави кои кружеле не само во Хрватска, туку и надвор.
Пренесено е нивното писмо во целост…

 
„Со новинарката разговаравме за се, среќна што своето искуство од изборот можам да го споделам со луѓето кои живеат на Бали и кои добро го познаваат тој рајски остров. Им зборував за прекрасните девојки со кои сум опкружена, сјајната организација за изборот, знаменитостите кои имав прилика да ги видам на самиот остров и гламурозните места низ кои поминав. Бев шокирана од изјавените вести кои никогаш ги немам напишано и немаат никаква сличност со тоа што го имам јас изјавено. Се беше испревртено од она што јас го изјавив. Сепак јавноста можеше да го прочита моето интервју додека траеше мојот престој на Бали и да воочат како тоа не е начинот на кој јас комуницирам. Никогаш не бев наречена Пепелашка – па да се чувствувам како вистинска принцеза од првиот момент кога станав Мис Хрватска“ – изјави преубавата Лана Грзетиќ.
Жал ни е што на ваков начин привлекла медиумско внимание, а не така како што заслужува таа. Лана, нејзината фамилија, спонзорите и целиот тим на дирекцијата, вложиле премногу труд за овој избор го доведат на ниво, на кое заслужува да биде. Се ова што се случило не ги нарушило нивните односи, тие ја опишуваат Лана како талентирана и великодушна девојка, пред нив следат многу ангажмани и проекти кои ќе бидат соработувани со преубавата Лана, изјавила Маја Куљиш.

 
Лана Грзетиќ им се вратила на своите школски обврски и среќно надокнадува во пропуштеното. Освен тоа, во скоро време ја очекуваат бројни ангажмани на ревии и промотивни снимања, а овде се секогаш радозналите новинари кои располагаат со сите информации. Лана обожава да раскажува за нејзиниот престој и големото искуство на Бали.
 
„Мојот престој на Бали ќе го памтам за целиот мој живот. Запознав голем број на прекрасни луѓе, дружељубиви, отворени, толку драги девојки од целиот свет, различни култури, толку многу ангажирани луѓе што не е можно да се споменат сите, сепак сите имавме една цел пред нас, а тоа е да го оствариме неповторливиот спектакл. Имавме многу добар однос меѓусебно, си помагавме едни на други во се, а помошта е секогаш добредојдена и посакувана. Ова беше едно големо дружење“ – изјави Лана.Од напишаното во некои медиуми, мисицата изјавила како во последен момент и од сопствен ангажман успеала да си обезбеди гардероба за светскиот избо

loading...
Loading...