Што се треба да знаете за врската…

Не се согласувајте со ништо помалку од она што го заслужувате …1. Вие и тој мора да ги почитуватe истите вредности.
Тоа е сосема нормално, да иматe различни вкусови за музика, филмови и забава, но за сериозни животни прашања како: кариера, купување на имотот, брак и деца, треба да имате исто мислење.
2. Само вие можете да одлучите што е добро за вас и вашата врска.
Се чувствувате слободни да ги слушнете советите на пријателите и семејството, но на крајот го правите она што ви го советува вашето срце, бидејќи само затоа што тоа знае најдобро.
3. Покажи му дека се грижите за работите кои го исполнуваат.
Меѓусебно почитување и поддршка е една од основните вредности на секоја врска.
4. Паровите кои преживеале се, подржувајќи се.
Не постои совршена врска, но ако сакате да останете со него засекогаш, мора да бидете подготвени да го поддржувате и да се борите во тешки моменти. Тоа се индикации за силата на вашата врска.
5 Сексот е важен.
Не дозволувајте некој да ве убеди во спротивното. Иако не е најважна работа, сепак тоа е физички начин на покажувајќи љубов и наклонетост. Со сексот работи на одржување на страста во врската.

 
6. Големи животни промени.
Промена на живеалиште, работа, губење на родител или голема кариера ве движи и може да ви го промени погледот на животот. Никој нема да те обвини тебе ако врската се распаѓа од оваа ситуација и ако повеќе не сте на иста бранова должина.
7. Постои неверство.
Ако се сомневате дека постои неверството, или едноставно се чувствувате изоставени, не преминувајте преку тоа. Само не го правете она со што мислите дека ќе си направите лошо на себе.
8. Стил на облекување, висина или месечни примања ќе ви ја зголеми вашата љубов за некого.
Наместо да се занимавате со потрага по совршен човек кој ги исполнува сите ваши критериуми, овозможете и дајте им прилика на лицата кои навистина ве сакаат и ве прават среќни.
9. Не се споредува вашиот однос со било кој друг.
Само затоа што твоите родители се разведени, не значи дека вашата врска е осудена на пропаст. Ни еден пар не е толку совршен за да немаат сериозни проблеми, но тие само не покажуваат емоции и не откриваат каков е нивниот однос. Но вие не се мачите со некој друг или со нечија друга врска, вложувајте во вашата врска и во себе!
10. Вие не можете никого да промените.
Луѓето не сакаат да се променат. Нема шанси, не почнувајте врска со некој кој е привлечен за вас и за кој имате план промени, бидејќи тоа нема да се случи.
11. Никој не може да го чита вашиот ум.
Ако постои нешто што сакате или нешто ве мачи, треба јасно и гласно да се каже. Не го навредувајте и не го обвинувајте, бидејќи тој не направил нешто што тој не го разбрал и не сфатил што е она што вие сакате.
12. Комуникацијата е клучот за здрава врска.
Не се развикувате едни на други без причина. Седнете на маса и разговарајте разумно како две возрасни личности. Обидете се да бидете продуктивни и на проблемот да му најдете решение, наместо да се расправате одново и одново околу еден и ист проблем.1. Вие и тој мора да ги почитуватe истите вредности.
Тоа е сосема нормално, да иматe различни вкусови за музика, филмови и забава, но за се

Пронајдете не на следниве мрежи: