Страшно невреме во Белгија: Паѓаше град со големина на топчиња за голф!

Некои делови од Белгија во изминатите две ноќи беа погодени со големо невреме кои беше проследено со паѓање на град и силни грмотевици.Невремето кое доаѓаше од Франција, се движеше кон североисток.
Поради големината на градот беше направена и голема материјална штета, а стаклата на автомобилите потполно се оштетени за време на ударот од големите топки мраз.
„Паднаа преку 30 литри вода по метар квадратен“, велат метеоролозите и додаваат дека временските услови ќе се подобрат до вторник.Невремето кое доаѓаше од Франција, се движеше кон североисток.
Поради големината на градот беше направена и голема материјална штета, а ста

Пронајдете не на следниве мрежи: