СТРАВ И УЖАС: Германци и Американци нарачувале органи од живи Украинци!

На интернет се појавил документ на Сергеј Власеник, адвокат на некогашната премиерка Јулија Тимошенко, и германскиот доктор Олга Вибер. Се работело за продажба на органи на млади војници во германските клиники. Постоела дури и конкретна нрачка – 17 срца, 50 бубрези, пет бели дробови. Посебно е забележана молбата ограните да се земаат од живи, а не од мртви луѓе. Инаку, „робата“ нема да биде квалитетна.Црниот пазар на органи во Европа и Америка одамна се пополнува на сметка на Украина, а масовните гробници на подрачје на Донбас со телата од кои се извадени органи само ги потврдува овие сознанија.
Доволно е да се погледнат огласите на локалните сајтови. Се бараат донори помеѓу социјално најранливите слоеви на населението. Во текот на летото, во текот на операцијата во Киев, при пренесувањето на војниците  на исток, испаднало дека дел од телата  се без внатрешни огани.

На интернет се појавил документ на Сергеј Власеник, адвокат на некогашната премиерка Јулија Тимошенко, и германскиот доктор Олга Вибер. Се работело за продажба на органи на млади војници во германските клиники. Постоела дури и конкретна нрачка – 17 срца, 50 бубрези, пет бели дробови. Посебно е забележана молбата  ограните да се земаат од живи, а не од мртви луѓе. Инаку, „робата“ нема да биде квалитетна.
За бубрег се нудат над 200.000 евра. Војната стана можност „бизнисот“ да стане профитабилен- наведуваат руските медиуми. Дека на истокот на Украина делувале „црните трансплатолози“ потврдуваат и набљудувачите на ОЕВЅ. За истражување на причината и околностите на земањето на органите би требало да биде формирана специјална комисија, со вклучување на меѓународни експерти.

Донбас, претходно рударски крај во Украина, денес е зафатен со други ископувања. За неколку недели колку поминаа од склопување на примирјето помеѓу Киев и прорусите, на истокот на земјата, таму каде што беа одредите на армијата и Националната гарда, пронајдени се неколку масовни гробници.
Телата на мажи и жени, облечени и голи, со врзани раце и траги од куршуми едносатвно биле фрлени на куп. До сега се пронајдени повеќе од 400 тела.

Кога антикиевските власти од Доњецк и Луганск пристапиле кон ексхумација на телата, пронајдени се уште пострашни детали од злосторствата на украинските безбедносни сили. Ископани се тела со расечени стомаци без внатрешни органи. Сведоци тврдат заробените мештани од територијата на Донбас некои „припадници на безбедносните сили“ ги предале на хирурзите – месари. Тие ги исполнувале нарачките, а одреден „материјал“- осакатените луѓе, војниците ги докрајчувале пукајќи им во глава.
Бунтовниците често наоѓале подвижни болници со хируршки инструменти и специфични медицински средства. Во тие делови забележан е голем број на исчезнати војници.Црниот пазар на органи во Европа и Америка одамна се пополнува на сметка на Украина, а масовните гробници на подрачје на Донбас со телата од кои се

Пронајдете не на следниве мрежи: