Студент по теологија е уапсен во САД поради педофилија

Loading...

Дарио Спасиќ (22), кој е студент по теологија на факултетот Свети Сава во Либертивил, САД, беше уапсен поради сомневање дека преку социјалните мрежи договарал состаноци со малолетни момчиња поради сексуални односи.Канцеларијата на шерифот на округот Лејк, соопшти дека Спасиќ бил фатен бидејќи мислел дека се допишува со 14-годишно момче.
Но, тој всушност комуницирал со американските инспектори од оделот за сајбер-криминал и на тој начин се фатил во стапицата.
Тој закажал состанок во 10 часот, кога бил уапсен и обвинет за обид за сексуално вознемирување на малолетници, пишува Чикаго трибјун.
Спасиќ бил изненаден кога полицијата го уапсила, бидејќи мислел дека нема да биде откриен доколку користи профил за социјална мрежа преку мобилен телефон, а не преку компјутер.
На Спасиќ му е одредена кауција од 100.000 долари, а судењето треба да се одржи во текот на денешниот ден.Канцеларијата на шерифот на округот Лејк, соопшти дека Спасиќ бил фатен бидејќи мислел дека се допишува со 14-годишно момче.
Но, тој всушно

loading...
Loading...