Суарез: Прости; Киелини: Се е во ред ајде да заборавиме

За помалку од еден час, откако Суарез јавно се извини, изгризаниот Џорџо Киелини јавно го прифати извинувањето со надеж дека Фифа ќе му ја намали казната…Иако некои го бранеа актот на Уругваецот и јавно го поддржаа, поголемиот дел од јавноста е згрозена од неговата постапка, и бидејќи ова не му е првпат во кариерата, Фифа го казни Суарез со девет натпревари за уругвајската репрезентација и дури 4 месеци забрана за настап во било кој натпревар под покровение на Фифа.
„По неколку дена поминати дома со семејството, имав прилика смирено да размислам за натпреварот помеѓу Уругвај и Италија. Без обзир на последиците и контрадикторните изјави кои испливаа во јавноста во претходните неколку дена, вистина е дека мојот колега Џорџо Киелини претрпе физичка последица од гризнувањето кое се случи се случи по судирот со мене па затоа:

Длабоко жалам
Се извинувам на Киелини и целото негово фудбалско семејство
Се колнам пред јавноста дека никогаш повеќе нема да се случи ваков или сличен инцидент
Киелини:Се надевам дека Фифа ќе ти ја смали казната
За помалку од еден час откако Суарез јавно се извини, Киелини јавно одговорил со прифаќање на извинувањето со надеж дека Фифа ќе му ја смали казната   Иако некои го бранеа актот на Уругваецот и јавно го поддржаа, поголемиот дел од јавноста е згрозена од неговата постапка, и бидејќи ова не му е прв

Пронајдете не на следниве мрежи: