Судир на авиони, двајца мртви

Две лица, меѓу кои и дете, загинаа во сударот на два мали авиони во сојузната држава Њујорк, во текот на манифестацијата запознавање на децата со воздухопловството.Во несреќата, која се случила во саботата на околу  10 километри, југоисточно од аеродромот „Бафало-Ланкастер“, починаа пилот и дете,  кое се наоѓаше во еден од авионите, соопшти шефот на локалната полиција.
Америкасната Федерална управа за авијација наведе дека судриле „цесна 172“ и „сиреј“, кој безбедно слетал. Во несреќата, која се случила во саботата на околу  10 километри, југоисточно од аеродромот „Бафало-Ланкастер“, починаа пилот и де

Пронајдете не на следниве мрежи: