Судот го укина домашниот притвор на осомничениот од „Транспортер“

Loading...

Укинат е домашниот притвор на осомничениот од „Транспортер“.Судија на претходна постапка постапи по предлогот на Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите (СЈО) против осомничениот С.Б. кој е опфатен во предметот на СЈО во јавноста познат како „Транспортер“ за укинување на мерката куќен притвор определена против истиот, а воедно предложи против осомничениот да бидат определени мерки на претпазливот како мерки за обезбедување на негово присуство во текот на постапка, известија од Основниот суд Скопје 1.
„По разгледување и ценење на предлогот на СЈО, судија на претходна постапка донесе решение со кое го уважи предлогот и ја укина мерката куќен притвор и определи мерки за претпазливост, забрана за напуштање живеалиште-престојувалиште, одземање на патна исправа и обврска обвинетиот да се јавува во судот во Битола“ се вели во одлуката.Судија на претходна постапка постапи по предлогот на Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на

loading...