Швајцарски авантурист осум месеци со соларен трицикл патува околу светот!

Loading...

Швајцарецот Дејвид Брандербергер (46)  во јули минатата година, на трицикл на соларен погон, тргнал на пат околу светот.Страствениот авантурист, на својот соларен трицикл во јули минатата година, тргнал од Швајцарија, а во текот на минатите месеци пропатуван низ Чешка, Холандија, Германија, Словачка, Романија, Бугарија, Унгарија и Грција.
Неговото возило се движи на електричен погон, а со електрична енергија го снабдуваат соларни панели поставени на задниот дел. Дејвид изјавил како планира да продолжи пат кон Анталија, а задоволен и со колекцијата од фотографии од пејзажи кои ги направил во текот од долгото возење.
– Патувам со трицикл, бидејќи на мотоцикл не можам да носам доволно работи. За да не морам да барам полнач за струја, поставив соларни панели. Економски е поприфататливо, а во исто време и промовирам чување на околината.
Тој немал конечна одредница на патот. Вели дека ќе патува околу светот, се дур го служи трициклот.Страствениот авантурист, на својот соларен трицикл во јули минатата година, тргнал од Швајцарија, а во текот на минатите месеци пропатуван низ Чешк

loading...
Loading...