СВЕДОШТВО на еден затвореник од Пиедор: „Аркан ја носеше Цеца во логорот и…“

Loading...

Ужасно сведоштво на еден затвореник од Пиедор. – Аркан ја носеше Цеца во логорот Шукриина Куќа во Бања Лука, каде бевме заробени, не провоцираше и тепаше пред нејзините очи, изјави Исмет Сварка ексклузивно за босанската новинска агенција Патриа (НАП)
Тој заедно со уште  тројца соборци од 17-тата краина бригада, Заим Смајиќ, Џемаил Узеировиќем и Есад Агичиќ на 29 септември 1995 година се заробени во Мањаци, по што се однесени во логор во Бања Лука. Нивното заробување е снимено а видеото е објавено на Youtube на кое се гледа и нивниот разговор со Жељко Ражнатовиќ – Аркан.
Погледнете го видеото на следната страна:

– Аркан ја носеше Цеца во логорот Шукриина Куќа во Бања Лука, каде бевме заробени, не провоцираше и тепаше пред нејзините очи, изјави Исмет Св

loading...
Loading...