Светските медиуми: „Театарски пенал“ ги извлече домаќините!

Светските медиуми се согласуваат со жалбите на Хрватите дека биле оштетени на вчерашниот воведен натпревар од Светското првенство.- Судијата измисли пенал за Бразил. Тоа не е никаков пенал. Хрватите беа огорчени. Фред доби тоа што го бараше, изнуди непостоечки пенал, пишува шпанска Марка.
Хрватска поведе, Бразил изедначи, а домаќинот поведе по интервенцијата на јапонскиот судија во вториот дел.
– Театарскиот пенал на Фред ги извлече домаќините. Изгледаше дека Бразил ќе киксира, но до тогаш добриот Јапонец им подари пенал на домаќините, пишува германски Кикер.
Сите се согласуваат дека Хрватска е тешко оштетена.
– Великодушен подарок на јапонскиот судија Нишимура. Бразил до тогаш се мачеше со Хрватите, пишува Газета дело Спорт.- Судијата измисли пенал за Бразил. Тоа не е никаков пенал. Хрватите беа огорчени. Фред доби тоа што го бараше, изнуди непостоечки пенал,&nbsp

Пронајдете не на следниве мрежи: