Таа е првата ЈУГОСЛОВЕНСКА СТАРЛЕТА: „Секогаш за мене се пишуваше дека сум секс симбол“

Loading...

Зорица Гајдаш беше првата југословенска старлета во половината од минатиот век. Таа има остварно неколку помали улоги во тогашните филмови.Зорица ѝ беше интересна на југословенската јавност поради фотографиите во весниците, на кои во центарот на вниманието беа нејзините голи гради. Тоа беше времето на чуените светски ѕвезди како што се Мерилин Монро и Брижит Бардо. Зорица често била споредувана со нив,
„Секогаш за мене се пишуваше дека сум југословенски секс симбол, неуништива и незаменлива. Свесна сум дека не се остварив во актерството, но затоа во тоа време бев најфотографираната актерка“ – изјавила Зорица,
Зорица има снимено над 40 филмови, но повеќето биле мали улоги.
Оваа белграѓанка е патријархално воспитувана и има четири браќа и една сестра. Нејзин сон во моментов е да отвори сопствен бутик.
Зорица ѝ беше интересна на југословенската јавност поради фотографиите во весниците, на кои во центарот на вниманието беа нејзините голи гради. Тоа

loading...
Loading...