Ознака: градежни активности

Македонија

Променет сообраќаен режим на делниците Скопје – Неготино и Ресен – Битола

Од денес се воведува промена на режимот на сообраќај на делниците Скопје – Неготино и Ресен – Битола, каде ќе се изведуваат градежни активности. На патот Скопје – Неготино во […]

Локална самоуправа

Продолжуваат активностите за изградба на велосипедски патеки во Скопје

Продолжуваат градежните активности во рамки на мега проектот за изградба и реконструкција на велосипедските патеки „СКОПЈЕ ВЕЛОГРАД 2017“.Деновиве екипите на Град Скопје и на ЈП „Улици и патишта“ работат на […]

Култура

Канческа-Милевска изврши увид во градежните активности на Плаошник во Охрид

Министерката за култура Елизабета Канческа – Милевска денеска во рамки на посетата на Охрид оствари работна средба со директорот на „Завод и музеј – Охрид“ Тања Паскали – Бунташеска. Заедно […]

Локална самоуправа

Завршни градежни активности на патот до манастирот Св.Јоаким Осоговски

Во тек е реализацијата на завршните градежни активности на локалниот патен правец Варовиште – манастир Свети Јоаким Осоговски со вкупна должина од 2.163 метри, информираат од локалната самоуправа на општина […]