Ознака: етер

Издвојуваме Контроверзни фајлови

ЗОШТО НАУКАТА ГО ОДСТРАНИЛА “ЕТЕРОТ” ОД ПРВАТА ТАБЛИЦА НА МЕНДЕЛЕЕВИОТ СИСТЕМ?

ЗОШТО НАУКАТА ГО ОДСТРАНИЛА “ЕТЕРОТ” ОД ПРВАТА ТАБЛИЦА НА МЕНДЕЛЕЕВИОТ СИСТЕМ? Многумина слушнале за Дмитриј Иванович Менделеев и неговото откритие во XIX век (1869) „периодичен закон кој ги менува својствата […]

Занимливости

Отстранет елемент од Менделеевата табела: Зошто научниците го сокрија етерот?

Дали постои етер и зошто го има во оригиналната Менделеева табела од 1905 година и потоа е укинат?Навршија 182 години од раѓањето на големиот светски руски научник од крајот на 19 […]