Ознака: путер

Занимливости

Пронајден путер стар 2000 години и уште може да се јаде!

Во ирскиот округ Мит, Џек Конвеј пронашол кугла путер, најверојатно стар 2000 години.Конвеј ја кубел мовта, кога случајно открил дрвени залихи од таканаречен каллив путер, односно путер, кој некогаш се […]