Ознака: Робин О’Нил

Вести

Робин О’Нил: Македонија од секогаш била под закана на соседите

„Македонија одамна е под закана од соседите, кои не ѝ посакуваат добро, па дури и би сакале таа да исчезне. Но, стабилноста на балканскиот регион налага Македонија да опстои како […]

Вести

О’Нил: Секое име диктирано од Грција ќе го уништи македонскиот идентитет

Македонија треба да одбие каков било притисок за промена на името. Според меѓународното право, таа има право да го користи името што самата го избрала.  Ако одредени лица во Македонија сега […]