Ознака: смртност

Вести

Смртноста во затворите во Македонија највисока во Европа

Според извештајот за годишната кривична статистика на Советот на Европа за 2018 година, објавен денеска, Северна Македонија го следи европскиот тренд за намалување на вкупната стапка на затворени. Додека на […]

Вести

Глобалното затоплување ќе ги зголеми болестите и смртноста

Климатските промени го зголемуваат ризикот од заболувања на срцето и бубрезите, болестите од топлински стрес и други смртоносни болести поврзани со горештините, се наведува во анализата на британското медицинско списание […]

Занимливости

Го има и кај нас: Ова е најсмртоносното животно во светот!

Доколку сте мислеле дека најсмртоносните животни на светот се ајкулите, лавовите или нешто слично, се лажете.Најсмртоносните животни на земјината топка се всушност комарците. Комарците пренесуваат најразлични видови на болести. Овие […]