Ознака: цитати

Живот

Цитати за кармата што ќе ве потсетат дека сите го добиваат она што си го заслужиле

Тешко е постојано да се биде позитивен. Сите имаме лоши денови понекогаш. Без разлика дали сте ги заборавиле клучевите, сте задоцниле на работа или сте го пропуштиле автобусот, нормално е […]

Живот

„Секому му е убаво своето“ – Цитати за убавината кои не стареат

Многумина се обиделе да ја дефинираат убавината. На оваа задача се нафатиле поети, уметници, музичари, филозофи… Дали убавината е нешто субјективно, дали е различна за секого или е можеби универзална […]

Издвојуваме

Цитати од големиот револуционер Јане Сандански – Пиринскиот Цар (втор дел)

Вчера го објавивме првиот дел со познати цитати на нашиот голем револуционер Јане Сандански. Денеска следува вториот дел. Доколку сакате да го прочитате и првиот следете ги таговите под текстот […]

Издвојуваме

Цитати од големиот револуционер Јане Сандански – Пиринскиот Цар (прв дел)

Проследете обемен текст, со навистна голема и сериозна содржина на тема Македонија и Македонската борба за слобода, создадена од Јане Сандански: – Да живееш значи да се бориш: робот за […]