Тајна чувана 24 години: Еве за колку пари Дино Мерлин ѝ ја продал песната „Белград“ на Цеца

Loading...

Тајна чувана 24 години: Еве за колку пари  Дино Мерлин ѝ  ја продал песната „Белград“  на Цеца…За време на едно гостување на Цеца, водителката и поставила прашање дали песната „Београд„ била напишана за Весна Змијанац на што Цеца одговорила:
– Мерлин ја направи песната “Заборави” специјално за мене и кога ми ја отсвире песната, тој рече дека има уште една убава песна која е направена за дует. Но, тогаш, беше војна и во тој момент тој не можеше да пее за Белград, ми рече дека само јас сум со одредени емоции и ми ја даде таа песна.
Јас, песна што требаше да биде во дует ја преработив за соло. Тоа е целата вистина. И песната “Жарола сам жар” исто така е напишана од Мерлин. Јас имам три од неговите песни.
Дилемата е конечно разрешена.За време на едно гостување на Цеца, водителката и поставила прашање дали песната „Београд„ била напишана за Весна Змијанац на што Цеца

loading...