Тајната база „Ареа 51“ официјално постои!

Loading...

Американската служба за разузнавање ЦИА неодамна официјално потврди дека супер тајната паза во Невада, „Ареа 51“ постои. За многумина оваа тајна база е „вода под мостот“, но ЦИА потврди дека оваа тјна паза сепак постои. 
 
Постојат документи со кои била скината ознаката за тајност и американската служба за разузнавање ги потврди шпекулациите дека супер тајната база „Ареа 51“ навистина постои.  
 
Тој документ бил разгледан уште во 2002 година, но секој факт за базата бил редактиран, односно избришан. Таа година документот го прегледал Џефри Ричелсон од споменатата национална архива.
 
Тој во 2005 година повторно го побарал истиот документ на увид, а пред неколку недели и го добил, но овој пат во него не било избришано ништо и јасно можело да се прочита каде се спроведувал програмот – во базата позната како “Ареа-51”.
 
Ричелсон верува дека ЦИА одлучила повеќе да не го крие овој очигледен факт, кој претходно го потврдувале американските власти, но не и тајните програми кои таму се случувале.За многумина оваа тајна база е „вода под мостот“, но ЦИА потврди дека оваа тјна паза сепак постои. 
 
Постоја

loading...
Loading...