Талат Џафери претседател на Собранието на РМ

Loading...

Талат Џафери претседател на Собранието на РМ„Република“ од свои извори дознава дека меѓу СДСМ и ДУИ е договорено Талат Џафери да биде претседател на Собранието на РМ, односно дека во отсуство на Ѓорге Иванов државата ќе ја води Талат Џафери и тој ќе биде врховен командант на вооружените сили на РМ.
Државата ќе ја води двојазично, бидејќи СДСМ дозволи да се обраќа на албански како претседател на Собранеито и да ги води седниците на албански.
Тоа што не го добија во војната во 2001 година, терористите од УЧК го добија денеска со предавството на Заев.„Република“ од свои извори дознава дека меѓу СДСМ и ДУИ е договорено Талат Џафери да биде претседател на Собранието на РМ, односно дека

loading...