Татко ја затекнал својата ќерка во кревет со нејзиното момче: Неговата реакција ќе ве остави без зборови!

„Едно утро се симнав надолу по скалите и ја видов мојата 17-годишна ќерка како спие на каучот во друштво на едно младо момче откако поминале една ноќ заедно“ – почнува искрена исповед еден татко од Русија.„Тивко, зготвив доручек, ја информирав сопругата дека имаме гости, а потоа гласно извикав:. Момче, појадокот е подготвен. Никогаш не сум видел некој толку брзо се разбуди“ – вели таткото.
И покрај непријатната ситуација овој татко одлучил да седне и да разговара со ќерка си и нејзиното момче додека појадуваат.
„Тој беше многу обичен и пријателски настроен човек. Очигледно необразован, но не и глупав. Имаше нешто чудно во врска со него. Ќерката ме уверуваше дека е внимателно момче. Во тој момент го познаваше околу еден месец.
Секој ден доаѓаше по неа со моторот за да ја носи на училиште, но никогаш не преспал кај нас.
Тој ми рече дека нема семејство, образование и постојана работа. Мојата ќерка го сака. Тој ја сака неа. Се прашував: кој сум јас да ја спречувам да направи грешка?!“

Со тек на времето, таткото бил убеден во неговата сериозност. Овој млад човек ја потсетувал на домашна работа за да ја заврши на време, се грижеше за неа, кога таа беше болна, трпеливо ѝ се додворување кога таа беше во лошо расположение и генерално добро влијаеше врз неа.
Околу осум месеци подоцна, семејството дознало дека младото момче е бездомник. Неговиот татко е убиен, а неговата мајка зависник од дрога која избегала неколку недели подоцна. Тој тогаш имаше само 15 години. Три години преживувал на улица, спиел кај еден пријател и работел помошни градежни работи.
Кога со семејството го споделил својот живот, сите заплакале. Во еден момент биле разочарани, а ќерката цело време ја знаела оваа приказна, но не сакала да ја сподели со своите родители.
„Следниот ден, јас му го дадов клучот на нашата куќа. Му реков дека го очекувам секој ден. Ние ја преуредивме нашата соба за него и му дозволивме да оди на училиште. Тоа беше во 2000 година. Денес мојот Пронајден син и ќерка имаат успешна заедничка работа и ми подарија три прекрасни внуци“ – ја завршува приказната овој татко.„Тивко, зготвив доручек, ја информирав сопругата дека имаме гости, а потоа гласно извикав:. Момче, појадокот е подготвен. Никогаш не сум виде

Пронајдете не на следниве мрежи: