Технологијата ГО ОЖИВЕА најубавиот постигнат гол на Пеле во историјата на фудбалот!

Пеле во кариерата има постигнато преку 1000 голови, три пати бил првак на светот, а некои од головите кои се забележани со камера и понатаму се меѓу најубавите во историјата.Неговиот најубав погодок, за кој се верува дека е најдобриот постигнат гол во историјата на фудбалот, не е забележан бидејќи Пеле имал само 18 години, а технологијата не им била достапна на сите во тој момент.
Од друга страна, денешната технологија нѝ дозволува да го оживееме дури и она што не е забележано кога навистина се случило.
Па така, врз основа на сеќавањата на гледачите и главните актери во тој натпревар, компјутерски обработениот гол на Пеле којшто го постигнал кога имал само 18 години против тимот на Атлетико Јувентус додека настапувал во дресот на Сантос – сега е достапен за љубителите на фудбалот.
Како што ќе видите во продолжение, голот е навистина волшебен:Неговиот најубав погодок, за кој се верува дека е најдобриот постигнат гол во историјата на фудбалот, не е забележан бидејќи Пеле имал само 18 годи

Пронајдете не на следниве мрежи: