„Тешка болест ја однесе мајка ми, а сега ми ја дијагностицираа и мене“

Пејачката Душица Грабовиќ, учесничка во  седмата сезона од реалити шоуто Фарма, прв пат проговорила за туморот на дојка од кој била оперирана пред три години. Пејачката, која ја изгубила својата мајка поради рак на дојката, на 3 година дознала дека има тумор.
При  рутински  преглед кај гинеколог на Душица ѝ понудиле бесплатен ултразвук на дојка, кога ѝ дијагностицирале тумор.
„Пред три години имав операција на тумор на дојка. СЕга помина се. Морам да одам на контроли секоја година, но и  да ја следам состојбата на левата дојка. Се надевам дека се ќе биде добро. До крајот на животот тоа ме чека. Фала му на Бога на секој ден кој ми го подарува. Мојата насмевка говори  се. Не се давам силна сум“, открила пејачката.
Душица не сакала да им каже на своите најблиски  за болеста, за тие да не се грижат.
„Јас ни на своите најблиски  не им признав што имам, дури по  операцијата им кажав. Одам сама со своите мисли на операција. Не сакам било кој да се грижи. Операцијата мина во најдобар ред, токму поради  тоа никој не знаеше“, вели поранешната фармерка. Пејачката, која ја изгубила својата мајка поради рак на дојката, на 3 година дознала дека има тумор.
При  рутински  преглед

Пронајдете не на следниве мрежи: