Тешка сообраќајна несреќа на патот Прилеп-Битола!

Loading...

Тешка сообраќајна несреќа на патот Прилеп-Битола близу селото Лагово. Во директен судир меѓу мотор и автомобил опел со прилепски регистарски таблички попладнево тешко е повреден моторџија од Велес.Според првичните информации, сообраќајната несреќа се случила при директен судир при што од брзината моторот излетал на кровот од автомобилот.
Среќа во несреќа е што од ударот мотороџијата наместо на асфалтот паднал во канал близу патот.
Минал само со скршеници на рамото и е хоспитализиран во прилепската општа болница. На оваа сообраќајна несреќа биле зачудени и истражните органи кои вршат увид и ги утврдуваат причините.
Најпрвин добиле впечаток дека моторот се има превртено, а возачот на автомобилот го има товарено моторот за да го транспортира.
Подоцна при увидот и разговорот со еден од учесниците во сообраќајката утврдиле дека од брзината и силата при ударот моторот застанал на кровот од опелот.Според првичните информации, сообраќајната несреќа се случила при директен судир при што од брзината моторот излетал на кровот од автомобилот.

loading...