Тинејџерката која побегна во Сирија со својата НАЈНОВА ИЗЈАВА, ги запрепасти сите

Сабина Селимовиќ (15) е една од двете тинејџерки кои побегнаа од БиХ во Сирија и им се придружија на џихадистите дала СМС интервју за парискиот магазин „Paris Match“, во кое ги дементирала  претходните натписи дека сака да се врати во Австрија. Како што пренесува магазинот, интервјуто веројатно е правено под надзор на нејзиниот сопруг.Таа на почетокот на интервјуто опишала дека со приjателката Самра Кешиновиќ (17) ја преминала границата на Турција и Сирија, каде им се придружиле на џихадистите. Исто така нагласи дека не е бремена, како што медиумите пишуваа неодамна.
Нa прашањето каде и како жиее, Сабина одговорила дека живее во стан .
„На почетокот Самра и јас и нашите двајца сопрузи живеевме заедно. Тоа траеше негде околу 2 месеци, а потоа секој си најде свој стан “, вели Сабина.
Зборувајќи за приходите и средствата за живот, Сабина вели дека нејзиниот сопруг е војнк и дека живее од неговата плата. На крајот, говорејќи за разликите на нејзиниот живот во Австрија и Сирија, Сабина рекла:

„Овде се чувствувам слободна, овде можам да живеам во склад со својата вера. Во Австрија не го можев тоа“, вели таа.
За потсетување, Сабина Селимовиќ и Самра Кешиновиќ го напуштија семејниот дом во април оваа година. Во писмото кое им го оставиле на родителите навеле дека си заминуваат самоволно да се борат за џихад. Таа на почетокот на интервјуто опишала дека со приjателката Самра Кешиновиќ (17) ја преминала границата на Турција и Сирија, каде им се придружиле

Пронајдете не на следниве мрежи: