Титаник: 15 фотографии кои многу кажуваат

Loading...

Имено, на следната фотографија доколку добро се загледате може да видите дека со црни букви е испишано името на бродот „Титаник“.2.Опремувањето на бродот
15.000 луѓе помогнале да се изгради бродот, работата била тешка и опасна. При изградбата 8 лица го загубиле животот.

 
3. Испливувањето на бродот
На следната фотографија може да го видиме испитувањето на бродот односно подготвување на испливувањето на бродот.Настанот се случува 8 дена пред поаѓањето.

4.Капетанот на катастрофата
Капетан Едвард Џон Смит, беше назначен за капетанот на Титаник. Не се знае кога точно Смит починал на ноќта на катастрофата.

5. Не постојат снимки и фотографии од тоа како Титаник тоне…

 
6.Edith Louise Rosenbaum Russell
Преживеаниот од катастрофата…
 

7. Судбината на класите
Токму и тоа е мотивот во сите филмови за Титаник.

8. Незнаење или Мачеништвото ?
Друг контроверзен член на екипажот кој загина на 15 април беше Џек Филипс, безжичен телеграфист кој работел неуморно да се пријават на овој брод.

9.Не гледај назад
Овој господин Артур Луис бил во еден од чамците за спасување кои веслал далеку од остатоците на големит брод…. 

10.Капетанот Rostron на RMS Carpathia
Откако добил сигнал од бродот, се обидел да стигне до Титаник но за жал било предоцна.

 
11.Нема вести е лошата вест
Оваа несреќа го потресе светот сите очекува одговори на многуте прашања кои ги имале…

 
12.Преживеаните членови на екипажот
Некои од хероите на екипажот на Титаник.
 

 
13.Тие преживеаа да ја раскажат приказната
Најтешко било да се утврди листата на исчезнати на морето…

14. Brittania
Во 1914 година тие го започнале сестра бродот Britannic на Титаник и се обидел да го остават минатото зад нив. Сепак, нејзиното лансирање било очекувано помалку еуфорично.

15.  Човечката слабост
Во филмот на Џејмс Камерон , карактер Кејт Винслет Роуз вели: ” Нема доволно чамци за спасување . Половина од луѓето на овој брод ќе умрат.
Луѓето навистина верувале дека Титаник не може да потоне и така некои патници одбиле да ги напушти своите соби  а потоа било предоцна…
2.Опремувањето на бродот
15.000 луѓе помогнале да се изгради бродот, работата била тешка и опасна. При изградбата 8 лица го загубиле живото

loading...
Loading...