Тодоров: Бидејќи не можат да го сменат, СДСМ и ДУИ сакаат да го изиграат Уставот и да го толкуваат како што им одговара

Loading...

-Немаат идеја да го сменат уставот, туку имаат идеја да го изиграат уставот, односно да го толкуваат онака како што они сакаат, тоа толкување би значело дека се дозволува двојазичност на целата територија на Република Македонија, истакна Никола Тодоров, вечерва во емисијата Топ-Тема на Телма.-Да се потсетиме дека Заев еден дел од ова говореше во кампања, а потоа се вадеше дека такво нешто не постои и дека тоа е само во главата на Груевски, за денеска да видиме дека тоа било реално цело време и тоа е она што веројатно Заев му го ветили сега мора да го исполни, рече Тодоров.-Да се потсетиме дека Заев еден дел од ова говореше во кампања, а потоа се вадеше дека такво нешто не постои и дека тоа е само во главата на Груевс

loading...