Тодоров: Бујар Османи потврди дека парите ќе бидат двојазични

Бујар Османи потврди дека парите ќе бидат двојазични. Парите ќе се употребуваат само во Тетово, или ќе се употребуваат и во Струмица и во Велес и во Гевгелија?Вакво прашање во интервјуто за Топ Тема на Телевизијата Телма постави членот на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Тодоров откако беше прашан од каде му е информацијата дека двојазичноста ќе биде воведена на целата територија на Македонија.
-Тие се договориле банкнотите и монетите да бидат двојазични, тоа ќе коштало многу, но употребата на јазикот немала цена, посочи Тодоров цитирајќи го портпаролот на ДУИ, Бујар Османи.Вакво прашање во интервјуто за Топ Тема на Телевизијата Телма постави членот на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Тодоров откако беше прашан

Пронајдете не на следниве мрежи: