Тодоров: Договорот меѓу СДСМ и ДУИ е асиметричен

Loading...

Договорот меѓу СДСМ и ДУИ е асиметричен. Договор во кој СДСМ само дава, а ДУИ само добива, истакна во интервјуто за Топ Тема на Телевизијата Телма членот на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Тодоров.-Во разговорите со ДУИ тие имаа свои барања, и ние имавме наши. Доколку постигнавме договор со ДУИ, тој ќе беше симетричен. Она што сега го гледаме меѓу СДСМ и ДУИ е асиметричен договор, потенцира Тодоров.
Според него, секогаш кога влада прави онаа политичка партија која ги изгубила партиите  е спремна да даде многу повеќе од победникот.-Во разговорите со ДУИ тие имаа свои барања, и ние имавме наши. Доколку постигнавме договор со ДУИ, тој ќе беше симетричен. Она што сега го гледаме

loading...