Тодоров: СЈО не беше пречка за договор со Ахмети!

Loading...

Со ДУИ преговаравме за повеќе работи, за еден добар дел од работите се усогласивме, но за еден дел останаа неусогласени, истакна за ТВ НОВА членот на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Тодоров.Посочи дека Специјалното Јавно Обвинителство беше првата работа за која двете партии имале изграден заеднички став, а тоа е дека се согласиле оти не се согласуваат и дека тоа нема да биде пречка за составување на нова влада.
Според Тодоров, договорено било ДУИ да си поднесе закон со кој ќе се бара продолжување на мандатот на СЈО, а ВМРО-ДПМНЕ да гласа против тој закон.Посочи дека Специјалното Јавно Обвинителство беше првата работа за која двете партии имале изграден заеднички став, а тоа е дека се согласиле оти н

loading...