Тодоров: Со хидросистемот „Лисиче“ повеќе обработливи земјоделски површини

Loading...

Носителот на кандидатската листа за пратеници на ВМРО-ДПМНЕ во Третата изборна единица Никола Тодоров денеска во Велешко го презентираше проектот за изградба на хидросистемот „Лисиче“, кој е дел од изборната програма на партијата.Станува збор за проект вреден 1.200.000 денари, кој треба да почне да се реализира во 2018 година.
– Суштината на овој проект е правење водоснабдителна мрежа која ќе овозможи 3.000 нови хектари земјоделски површини да бидат ставени под водоснабдителен систем и овозможување на земјоделското производство на нови 3.000 хектари земјоделска површина, како и поврзување со езерото „Младост“ со еден цевковод од шест километри со кој потоа ќе може да се отворат нови 1.500 хектари дополнителни земјоделски површини за обработка – изјави Тодоров.Станува збор за проект вреден 1.200.000 денари, кој треба да почне да се реализира во 2018 година.
– Суштината на овој проект е правење вод

loading...
Loading...