Тодоров: За разлика од СДСМ, ние немаме намера да ги намалиме платите и пензиите

Министерот Никола Тодоров на новинарско прашање одговори дека ВМРО-ДПМНЕ нема да дозволи намалување на платите и пензиите.Прашање: Поранешниот министер за финансии од СДСМ, Поповски изјави дека доколку партијата дојде на власт можни се намалувања на платите и пензиите. Ваш коментар на оваа изјава?
– Ова е карактеристика на владеењето на СДСМ во нивната историја они имаат многупати докажано дека она што го знаат е да намалат пензии да намалат плати и да избркаат луѓе од работа, затоа и ние објавивме дека нема да дозволиме аболицираниот Заев, ниту СДСМ да формира Влада. Затоа ВМРО-ДПМНЕ ќе формира Влада особено затоа што ние не планираме кратење ниту на пензии, ниту на платите, ниту бркање од работа како тоа што го најави СДСМ, туку напротив ние предвидуваме зголемување и на пензиите и на платите за 10,25 посто.Прашање: Поранешниот министер за финансии од СДСМ, Поповски изјави дека доколку партијата дојде на власт можни се намалувања на платите и п

Пронајдете не на следниве мрежи: