Тој е слеп, а неговиот пријател е без раце: Дали може да поверувате дека тие имаат засадено над 10.000 стебла?

Loading...

Тие веќе 10 години го прават ова. Садат шума која брои преку 10.000 стебла. Овој слеп човек Жиа Хаџиа и неговиот пријател чија рака е ампутирана, Жиа Венки се навистина последните луѓе на кои многумина би помислиле дека би го сториле тоа.Тие одлучиле да го прават ова бидејќи, како што велат самите, знаеле дека со своите недостатоци не би можеле да се занимаваат со друга работа.
Исто така, тие оваа работа ја сметаат за тешка, но олеснителна околност е што работат тимски.
И покрај недостатоците, тие се восхитуваат на своето дело.
Она што го прават овие луѓе со силна волја и напор е навистина непроценливо и вредно за восхит.Тие одлучиле да го прават ова бидејќи, како што велат самите, знаеле дека со своите недостатоци не би можеле да се занимаваат со друга работа.

loading...