Томоми Инада денеска го поддржа ставот на САД за Северна Кореја

Јапонската министерка за одбрана Томоми Инада денеска го поддржа ставот на САД оти сите опции се на маса во спротиставувањето на Северна Кореја, вклучително и воени удари.Таа наведе дека Токио сака да изгради посилен сојуз со Вашингтон, кој би можел да има регионална безбедносна улога.
– САД јасно ставија на знаење, како со зборови така и со дела, дека сите опции се на маса. Силно го поддржувам ставот на САД, истакна Инада на регионалната безбедносна конференција во Сингапур.Таа наведе дека Токио сака да изгради посилен сојуз со Вашингтон, кој би можел да има регионална безбедносна улога.
– САД јасно стави

Пронајдете не на следниве мрежи: