Топ 5 држави со најефтино пиво во светот

Loading...

Мамурлак бесплатен, како да сте 20 годишни.Што ќе кажете на излегување за кое ќе ви требаат само неколку денари за пијалак, и тоа за цела вечер. Ако сте љубител на пивото видете каде се треба да одете за да го најдете најефтиното пиво на светот.
Место 5-Етиопија
Просечна цена на пиво (500ml) 40 денари. 
Пивото е се популарно во Етиопија, а најпознато е St. George Beer, со кое што задолжително оди Doro Wat (пилешки гулаш) или Yebeg Tibs (печено јагнешко).
Место 4-Филипини
Просечна цена на пиво (500ml) 39 денари
Во Филипини доминираат две познати пива, а тоа се Miguel и Asia Brewery, кои совршено одговараат со печено свинско месо на филипински начин. Не го заборавајте и Сисиг, предјадење направено од свински образи и бубрези.

 
Место 3-Украина
Просечна цена на пиво (500ml) 37 денари
Не само што украинските пива се најефтини туку се се подобри и подобри во својот квалитет. Пивата кои мора да ги пробате се Lvivske, Cherningivske i Obolon. За мезе земете ги популарните украински домашни колбасици и  Borsch (вид на тестенини со гулаш).
Место 2-Камбоџа
Просечна цена на пиво (500ml) 35 денари
Angkor, Anchor, Tiger или Khmer Brewery's Cambodia се пивата кои се задолжителни во Камбоџа. Чинија црвени шумски мравки е традиционалното јадење кое е специфично за оваа земја.
Место 1-Виетнам
Просечна цена на пиво (500ml) 33 денари
Шампионот во ефтини пива е Виетнам. Ако сакате шише изберете Bia Ha Noi и не заборавајте го традиционалното јадење Сома во земјен сад.Што ќе кажете на излегување за кое ќе ви требаат само неколку денари за пијалак, и тоа за цела вечер. Ако сте љубител на пивото видете каде се треб

loading...
Loading...