Топ 7 животни лекции што не се учат на школо

Loading...

За некои работи во животот, тој е нашиот најголем учител, а искуството е нашата оценка.
Постојат некои работи за кои (за жал) не може да ве научат на училиште.
1. Не можат да ве научат како да сакате некого и како се покажува љубов.
2. Не ве учат како да заработите пари, да се збогатите.
3. Не ве учат како да си заминете од нечиј живот.
4. Нема поглавје во кое се објаснува како да продолжите да живеете кога ќе ве напушти оној што ви значел се во животот.
5. Не можат да ве научат да ги читате мислите на другите и да ги интерпретирате нивните чувства.
6. Нема утеха за оној кој умира и за оној кој останува на овој свет без него.
7. Нема упатство за тоа како да бидете среќни во животот.
Извор: lady.mkЗа некои работи во животот, тој е нашиот најголем учител, а искуството е нашата оценка.

loading...