Топ 8 причини зошто мажите и жените го користат „Facebook“

Loading...

Фејсбук е направен точно пред 10 години и со 1.23 билиони активни корисници и 37 канцеларии во целиот свет и има повеќе од 6000 вработени. Е, ова е нешто што треба да се прослави!Но, за што и како корисниците на Феjсбук го користат после една цела деценија?
Според неодамнешната анкета спроведена од страна истражувањето на Пју, 54% од жените одговориле дека тие го користат Фејсбук за да гледаат слики и видеа, додека 42% од мажите реагирале дека го користат за да споделуваат работи со широката публика. Други намени на Фејсбук се гледање на смешни мислења, следење на вести и сл.

Следната табела креирана од статистите ги покажува осумте „главни работи“ кои ги користат мажите и жените на Фејсбук.
Но, за што и како корисниците на Феjсбук го користат после една цела деценија?
Според неодамнешната анкета спроведена од страна истражување

loading...
Loading...