Топ сугестии за фаќање подобри фотографии со Вашиот мобилен

Loading...

Нема сомнеж дека вистинска камера може да слика реални фотографии, кои се подобри од фотографии направени на било кој друг начин. Затоа секогаш препорачуваме SLR камера со напредна Prime леќа за фотографирање.Сепак, понекогаш ја имате потребата да сочувате незаборавни моменти, но немате вистинска камера при рака во тоа време. Ова не би требало да претставува проблем за корисниците на најновите “паметни телефони” бидејќи се вооружани со одлична вградена камера. Овој тип на камери во телефоните имаат можност да сликаат фотографии со висока резолуција и погодни за време на патувања.
Секако има неколку лимити, но со овие сугестии ќе ви помогнеме да ги надминете.
1. Секогаш чистете ја леќата
Мобилните телефони се постојано или во вашите раце или џебови, што воопшто не е корисно за леќата. Фотографиите сликани со “паметен телефон”  често изгледаат бедно, главно заради отисоци од прстите, маснотија или други работи кои се заглавени на леќата од телефонот. Овие се одговорни за расипувањето на бистрината на сликата.Во иднина, проверете ја леќата на телефонот и исчистете ја пред да сликате.
2. Обезбедете доволна светлина
 
Иако најновите мобилни телефони најчесто вклучуваат имресивни ISOстандарди кои ви дозволуваат да сликате при слаба осветленост, но тоа не значи дека треба да ги следите истите. Нивниот ситен сензор генерира многу пречки, што не е во ред и во секој случај не обезбедува квалитетни фотографии. Затоа, обезбедете доволно светлина во собата или користете ја дневната светлина за фотофрафирање надвор.
3. Наместете ја вашата камера на висока резолуција
Меѓудругите опции на вашата камера на телефонот, најважната е да се постави на висока резолуција, бидејќи со тоа се постигнуваат појасни фотографии. Со зголемување на резолуцијата се зголемува и тежината на сликата во мегабајти. Затоа задржете ги во мал формат пред да ги праќате на роднините и пријателите.
4. Користете го дигиталното-зумирање
Со користењето на дигиталното зумирање за да се фокусира на објектот е важно ако сакате да добиете поголема глетка на објектот. Но, одзумирајте за да добиете подобри фотографии.
Повеќе на gsm.mkСепак, понекогаш ја имате потребата да сочувате незаборавни моменти, но немате вистинска камера при рака во тоа време.

loading...
Loading...