Торта направена со 1000 јајца, 50 кила фондан, бисери и дијаманти

Loading...

„Невестата“ е накитена со 5 бели дијаманти, а секој од нив чини по 200.000 долари, заради што тортата го добила името „Невеста од милион долари“.Дизајнерката Деби Вингам се надмина себеси и својата работа, со тортата која ја претстави на Саемот за невести во Дубаи.
Инспирирана од традиционална арапска невеста, тортата е висока 182 cm и тежи 120 килограми, а на прв поглед воопшто не наликува на торта.
„Невестата“ е накитена со 5 бели дијаманти, а секој од нив чини по 200.000 долари, заради што тортата го добила името „Невеста од милион долари“.

Направена е со 1.000 јајца, има 50 kg фондан и околу 25 kg чоколадо само за зацврснување и скулптурирање на лицето, горниот дел од телото, прстите и рацете.
Била изработувана и печена 10 дена, а дизајнерката вели дека никој не верувал дека се работи за торта.

Секој детаљ на тортата е рачно изработен, вклучувајќи ги цветовите и бисерите.
 Дизајнерката Деби Вингам се надмина себеси и својата работа, со тортата која ја претстави на Саемот за невести во Дубаи.
Инспирирана од тра

loading...
Loading...