Тоше Проески е новото име на Универзална сала

Loading...

Денес советот на град Скопје го изгласа предлогот за преименување на новата Универзална сала во Тодор Тоше Проески. Денес советот на град Скопје го изгласа предлогот за преименување на новата Универзална сала во Тодор Тоше Проески.
Фановите на Тоше во април минатата година доставија иницијатива до Град Скопје за преименување на Универзалната сала во „Тодор Проески“.

Денес советот на град Скопје го изгласа предлогот за преименување на новата Универзална сала во Тодор Тоше Проески. Од денес и официјално Универзалната сала која ќе се гради како нов објект ќе го носи името на легендарната македонска поп икона Тоше Проески.
Таа ќе биде во форма на јајце и ќе собира од 2 500 до 3 000 посетители, вклучувајќи мала сала и простории за администрација. 

На следниот ЛИНК прочитајте која песна на Тоше ќе добие спот.Денес советот на град Скопје го изгласа предлогот за преименување на новата Универзална сала во Тодор Тоше Проески.
Фановите на Тоше во апр

loading...
Loading...