Традиционално закројување на лозовите насади во чест на Св. Трифун

На лозовите насади денеска традиционално ќе се изврши закројувањето на лозјата во чест на православниот празник Свети Трифун.На закројувањето на лозовите насади во винарската визба „Тиквеш“ во Кавадарци ќе присуствува министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Михаил Цветков, кој, како што е најавено, ќе има средба со претставници на лозарските здруженија.
Празникот Свети Труфун ќе биде одбележан и во винаријата „Стоби“ во општина Градско, каде е најавено присуство на голем број дипломати, претставници од бизнис-секторот, вински витези.На закројувањето на лозовите насади во винарската визба „Тиквеш“ во Кавадарци ќе присуствува министерот за земјоделство, шумарство и во

Пронајдете не на следниве мрежи: