Трагедија: Славен фудбалер починал поради „ледениот предизвик“

Поранешниот германски фудбалер Штефан Клем, починал од мозочен удар кој бил предизвикан од полевањето со ладна вода. Клем (48), кој во младоста играл фудбал во германските ниски лиги, кон крајот на август се приклучил на „ледениот предизвик“ и се полеал со ладна вода.Имено, тој врз главата истурил четири кофи ладна вода, со цел за собирање на донации за лечење од болеста АЛС, а оваа акција беше одржана на фудбалски терен.
Неколку дена подоцна, тој постојано се жалел дека не се чувствува добро.
„Штефан се жалеше на болки во вратот и грбот. Не бевме загрижени, бидејќи често седеше пред компјутер“, изјавија неговите пријатели.
Штефан бил пронајден од неговата невенчана сопруга, која го затекнала како лежи мртов во канцеларијата. Државниот обвинител веднаш наложил обдукција, по која беше утврдено дека доживеал мозочен удар, а како причина за ударот се наведува полевањето со ладна вода.Имено, тој врз главата истурил четири кофи ладна вода, со цел за собирање на донации за лечење од болеста АЛС, а оваа акција беше одржана на фудбал

Пронајдете не на следниве мрежи: