Трагедија: Убиство и самоубиство, децата виделе се

Горан Стевиќ(40) пукал во сопругата Снежана(39), со која не живеел од декември, а потоа си испукал куршум во главата.Горан Стевиќ пукал во сопругата Снежана пред нивната семејна куќа во селето Црљенац кај Пожаревац и потоа си пресудил себеси, а трагедијата да биде поголема, злосторството се случило пред нивните две малолетни деца. Сопружниците последните шест месеци живееле разделено, а се претпоставува дека прицината поради актот на Стевиќ е љубомора.
„Во саботата околу 19 часот Снежана ги довезе синовите кај татко им, а тој со торбичка преку рамената помина покрај децата и им рекол кеда оди само да и дадде нешто на нивната мајка, која го чекаќе во својот автомобил. Јас влегов дома и во тој момент се слушна истрел. Не знаев што се случува… Внуците стоеа на терасата и јас излегов надвор. Тогаш видов како синот влегува во дворот. Седна во тревата и пред наши очи си пукна во глава“, раскажува Радица, мајката на Горан Стевиќ.
Постариот син Л.С. кој завршил прва година медицинско училиште, веднаш истрчал до автомобилот.
„Влезе во автомобилот и почна да ја тресе. Слушнав како вика: 'Majko,majko'.Беше целиот во крв. Веднаш дојде и помладиот внук, а јас отчав до Горан. Го држев за глава, беше мртов“.
 Горан Стевиќ пукал во сопругата Снежана пред нивната семејна куќа во селето Црљенац кај Пожаревац и потоа си пресудил себеси, а трагедијата да биде

Пронајдете не на следниве мрежи: